Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů |
Autor: |
Zehnalová, Kateřina
|
Vedoucí: |
Krejčí, Jiří
|
Abstrakt:
|
Cílem této bakalářské práce je seznámení s nutriční a biochemickou úlohou tuků a olejů ve výživě člověka. V jednotlivých kapitolách je kladen důraz na chemickou strukturu tuků, olejů a minoritních látek v tucích. Je rozebíráno trávení tuků, transport lipidů v krvi a metabolismus lipidů na buněčné úrovni. Pozornost je věnována také výživové hodnotě tuků a jejich spoluúčasti na chorobách kardiovaskulárního systému a zhoubných chorobách. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7311
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
7830
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet