Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů
Autor: Zehnalová, Kateřina
Vedoucí: Krejčí, Jiří
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je seznámení s nutriční a biochemickou úlohou tuků a olejů ve výživě člověka. V jednotlivých kapitolách je kladen důraz na chemickou strukturu tuků, olejů a minoritních látek v tucích. Je rozebíráno trávení tuků, transport lipidů v krvi a metabolismus lipidů na buněčné úrovni. Pozornost je věnována také výživové hodnotě tuků a jejich spoluúčasti na chorobách kardiovaskulárního systému a zhoubných chorobách.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7311
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 7830


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zehnalová_2008_bp.pdfZablokované 1.263Mb PDF
zehnalová_2008_vp.doc 37Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zehnalová_2008_op.pdf 28.34Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet