Název: | Význam systémů řízení bezpečnosti potravin pro konkurenceschopnost potravinářských podniků |
Autor: | Bartošíková, Romana |
URI: | http://hdl.handle.net/10563/7352 |
Datum: | 2008-10-17 |
Vydavatel: |
|
Počet stran: |
|
Dostupnost: | Bez omezení |
Abstrakt:
Disertační práce se zabývá problematikou systémů řízení bezpečnosti potravin a jejich dopadem na konkurenceschopnost potravinářských podniků v České republice. V úvodu autorka zdůvodňuje volbu uvedeného tématu. V první kapitole jsou vysvětleny základní pojmy z oblasti řízení bezpečnosti potravin, standardů pro řízení bezpečnosti potravin, řízení rizik a pomocí základních makroekonomických ukazatelů vyhodnocena současná situace v potravinářském průmyslu. Ve druhé kapitole disertační práce autorka definuje cíle a hypotézy disertační práce. Následující kapitola pokračuje sestavením metodologického postupu, kterým bude tato práce řešena. Pro úspěšnou realizaci cílů disertační práce byly zvoleny vědecké metody, které budou použity během zpracovávání této práce a povedou k potvrzení či vyvrácení hypotéz. V závěru práce jsou výsledky šetření konfrontovány se stanovenými hypotézami, dále jsou popsány možné přínosy disertační práce pro teoretické a praktické poznání a souhrn informací pro budoucí pokračování práce.
Soubory | Velikost | Formát | Zobrazit |
---|---|---|---|
bartošíková_2008_dp.pdf | 798.0Kb |
Zobrazit/ |
|
bartošíková_2008_vp.pdf | 86.29Kb |
Zobrazit/ |
|
bartošíková_2008_op.pdf | 75.54Kb |
Zobrazit/ |