Využití koření v potravinářském průmyslu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití koření v potravinářském průmyslu |
Autor: |
Jančíková, Pavla
|
Vedoucí: |
Mišurcová, Ladislava
|
Abstrakt:
|
Ve své bakalářské práci se zabývám kořením a jeho využitím v potravinářském průmyslu. Cílem práce bylo zjistit dostupné informace o koření. Je zde zmíněna historie i původ jed-notlivých druhů, z jaké části rostliny se získávají, jejich využití v kulinářství a jaké účinné látky obsahují. Jsou zde popsány nejčastěji používané druhy koření a jejich léčivé účinky. Koření není jen ochucovací látka, která nějak voní a chutná. Je to zároveň pochutina, která má v určitém množství blahodárný účinek na lidský organismus. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7385
|
Datum:
|
2008-08-06 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
7696
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet