Aminokyselinové zloženie vyšších húb

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Aminokyselinové zloženie vyšších húb

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Aminokyselinové zloženie vyšších húb
Autor: Hadrbolcová, Jitka
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Bakalárska práca pojednáva o vyšších hubách, bazídiomycétach a ich využití ako doplnkového zdroja kódovaných aminokyselín potrebných pre tvorbu bielkovín, ale i aminokyselín nekódovaných, ktoré majú pozitívne účinky na ľudský organizmus. Práca je rozdelená do piatich častí. Prvá a druhá časť sa zaoberá všeobecnou charakteristikou ríše húb, ich rozmnožovaním, rastom a výživou. Ďalšie časti sa venujú bielkovinám, a ich stavebným jednotkám, teda aminokyselinám. V posledná, piata časť sa bližšie venuje jednotlivým druhom bazídiových húb a aminokyselinám v nich obsiahnutých. Zameriava sa na výskumy uskutočňované vedcami v Číne, Japonsku i Tanzánii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7532
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 7687


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hadrbolcová_2008_bp.pdfZablokované 1.079Mb PDF
hadrbolcová_2008_vp.doc 33Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hadrbolcová_2008_op.doc 38.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet