Aminokyselinové zloženie vyšších húb
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Aminokyselinové zloženie vyšších húb |
Autor: |
Hadrbolcová, Jitka
|
Vedoucí: |
Rop, Otakar
|
Abstrakt:
|
Bakalárska práca pojednáva o vyšších hubách, bazídiomycétach a ich využití ako doplnkového zdroja kódovaných aminokyselín potrebných pre tvorbu bielkovín, ale i aminokyselín nekódovaných, ktoré majú pozitívne účinky na ľudský organizmus. Práca je rozdelená do piatich častí. Prvá a druhá časť sa zaoberá všeobecnou charakteristikou ríše húb, ich rozmnožovaním, rastom a výživou. Ďalšie časti sa venujú bielkovinám, a ich stavebným jednotkám, teda aminokyselinám. V posledná, piata časť sa bližšie venuje jednotlivým druhom bazídiových húb a aminokyselinám v nich obsiahnutých. Zameriava sa na výskumy uskutočňované vedcami v Číne, Japonsku i Tanzánii. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7532
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
7687
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet