Význam bílkovin ve výživě.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Význam bílkovin ve výživě. |
Autor: |
Minarčíková, Andrea
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Bílkoviny jsou složeny z aminokyselin a jsou základem všech živých buněk. Některé bíl-koviny regulují tělesné funkce, pomáhají udržovat rovnováhu tělesných tekutin, fungují jako nárazníkový systém udržující acidobazickou rovnováhu a další se specializují na přenos nejrůznějších látek mezi buňkami celého organismu. Obsahem práce je právě zhodnotit jejich význam z pohledu chemického složení a fyziologie. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7615
|
Datum:
|
2008-08-05 |
Dostupnost:
|
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 05.08.2010
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
8012
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet