Antioxidanty v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidanty v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antioxidanty v potravinách
Autor: Humpulová, Lucie
Vedoucí: Hanuštiak, Pavel
Abstrakt: Práce se zabývá problematikou antioxidantů. V úvodu je popsán proces oxidační reakce, vysvětlen pojem volný radikál a antioxidant. V dalších kapitolách se práce věnuje jednotlivým skupinám antioxidantů, jejich zástupcům a následně jejich využitím v potravinářství. Jsou zde také uvedeny enzymy, které působí jako antioxidanty v lidském organismu. V závěru práce je popsáno, jak se u potravin stanovuje antioxidační aktivita.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8052
Datum: 2009-05-28
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12777


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
humpulová_2009_bp.pdfZablokované 742.7Kb PDF
humpulová_2009_vp.doc 40Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
humpulová_2009_op.doc 38Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet