Antioxidanty v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Antioxidanty v potravinách |
Autor: |
Humpulová, Lucie
|
Vedoucí: |
Hanuštiak, Pavel
|
Abstrakt:
|
Práce se zabývá problematikou antioxidantů. V úvodu je popsán proces oxidační reakce, vysvětlen pojem volný radikál a antioxidant. V dalších kapitolách se práce věnuje jednotlivým skupinám antioxidantů, jejich zástupcům a následně jejich využitím v potravinářství. Jsou zde také uvedeny enzymy, které působí jako antioxidanty v lidském organismu. V závěru práce je popsáno, jak se u potravin stanovuje antioxidační aktivita. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8052
|
Datum:
|
2009-05-28 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12777
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet