Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
| 
Název: 
 | 
Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC | 
| Autor: | 
Krausová, Ivana
 | 
| Vedoucí: | 
Družbíková, Helena
 | 
| 
Abstrakt:
 | 
Cílem této diplomové práce bylo charakterizovat, jako jedny z nejvýznamnějších organických kyselin kyseliny citronovou a octovou a vytvořit vhodnou metodiku pro stanovení těchto kyselin pomocí HPLC-ECD. Z výsledků měření se pro stanovení kyseliny citronové jeví jako nejvhodnější použití kolony ASCENTIS C18 a mobilní fáze tvořené z kyseliny fosforečné, metanolu a redestilované vody v poměru 30 : 1 : 69. Pro stanovení kyseliny octové se jeví jako nejoptimálnější stejné podmínky jako u kyseliny citronové. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/8301
 | 
| 
Datum:
 | 
2009-05-19 | 
| 
Dostupnost:
 | 
Bez omezení | 
| 
Ústav:
 | 
Ústav potravinářského inženýrství | 
| 
Studijní obor:
 | 
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | 
| 
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
 | 
B
12430
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
 
 
Prohledat DSpace
Procházet
- 
Vše v DSpace
 
- 
Tato kolekce
 
 
Můj účet