Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC
Autor: Krausová, Ivana
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Cílem této diplomové práce bylo charakterizovat, jako jedny z nejvýznamnějších organických kyselin kyseliny citronovou a octovou a vytvořit vhodnou metodiku pro stanovení těchto kyselin pomocí HPLC-ECD. Z výsledků měření se pro stanovení kyseliny citronové jeví jako nejvhodnější použití kolony ASCENTIS C18 a mobilní fáze tvořené z kyseliny fosforečné, metanolu a redestilované vody v poměru 30 : 1 : 69. Pro stanovení kyseliny octové se jeví jako nejoptimálnější stejné podmínky jako u kyseliny citronové.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8301
Datum: 2009-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 12430


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
krausová_2009_dp.pdf 1.380Mb PDF Zobrazit/otevřít
krausová_2009_vp.doc 48Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
krausová_2009_op.doc 30.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet