RAPD profil vybraných kmenů laktokoků
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
RAPD profil vybraných kmenů laktokoků |
Autor: |
Bártová, Kateřina
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
V teoretické části diplomové práce byly charakterizovány bakterie mléčného kvašení se zaměřením na druh Lactococcus lactis. Dále byly popsány metody izolace bakteriální DNA, polymerázová řetězová reakce a její modifikace, zejména RAPD. Tato metoda byla popsána v rámci identifikace a rozlišení různých kmenů laktokoků či typizace bakterií mléčného kvašení. V praktické části byla provedena optimalizace metodiky izolace DNA z bakterií rodu Lactococcus a dále srovnání fingerprintu 16 studovaných kmenů Lactococcus lactis metodou RAPD s použitím různých primerů. Závěrem byly vyhodnoceny výsledky týkající se vzájemného odlišení poddruhů lactis a cremoris. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8310
|
Datum:
|
2009-05-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
10899
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet