Faktory ovlivňující kvalitu vína
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Faktory ovlivňující kvalitu vína |
Autor: |
Nádvorníková, Lenka
|
Vedoucí: |
Valášek, Pavel
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňující kvalitu vína. V první kapitole je popsána stručně historie vinařství u nás a následně jsou uvedeny vinařské oblasti a podoblasti v České republice. Dále je popsáno chemické složení hroznu a technologie výroby červených a bílých vín. Je objasněn pojem hodnocení vína fyzikálně-chemickou metodou a senzorické hodnocení - jsou popsány jednotlivé posuzované znaky. Převážná část je věnována faktorům, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu vín. A to jednak klimatickými či půdními podmínkami, tak hlavně vadami a nemocemi vína. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8341
|
Datum:
|
2009-05-28 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12776
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet