Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii |
Autor: |
Bartlová, Lenka
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Úkolem bakalářské práce bylo shrnout dostupné informace o omega-3 a omega-6 mastných kyselinách. Tyto se vyskytují převážně v mořských rybách, tucích a olejích. V naší stravě by měly být obsaženy v dostatečné míře a v určitém poměru. Pokud tomu tak není, je možné zakoupit doplňky stravy s těmito kyselinami. Jsou důležité převážně pro správnou srdečně-cévní činnost, udržení hladiny cholesterolu, v období těhotenství a u novorozenců a kojenců pro správný vývoj a činnost mozku. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8656
|
Datum:
|
2009-05-27 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
12977
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet