Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky |
Autor: |
Hepperová, Anna
|
Vedoucí: |
Mokrejš, Pavel
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se v teoretické části zaměřuje na tuky, jako složku potravin a obaly pou-žívané v potravinářském průmyslů. Více pozornosti je věnováno novinkám a trendům v obalovém průmyslu a také biodegradabilním obalům a jedlým povlakům na potraviny. V experimentální části diplomové práce se sledovala oxidace pokrmového tuku (másla) ošetřeného jedlými polymerními povlaky ze škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky (obsah sušiny 35 %)s přídavkem 30 % glycerinu a 3 % lecitinu; jeden povlak byl připraven bez antioxidantu a druhý s přídavkem antioxidantu. Cílem práce bylo časové sledování oxidace másla skladovaného při chladírenské teplotě. Sledovalo se peroxidové číslo u másla zabaleného do původního obalu, bez obalu, ošetřeného jedlými polymerními povlaky a zabaleného do papírového obalu potaženého jedlými polymerními povlaky. Dále se sledovaly a hodnotily vlastnosti (rozpustnost, termická analysa) biodegradabilních(a jedlých) filmů připravených ze škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9313
|
Datum:
|
2009-04-30 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav inženýrství polymerů |
Studijní obor:
|
Technologie a management |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
10731
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet