Antioxidanty v bramborách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidanty v bramborách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antioxidanty v bramborách
Autor: Konečná, Jana
Vedoucí: Černá, Monika
Abstrakt: Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá obecnou charakteristikou brambor, jejich vlivem na zdraví člověka, stručným popisem složení brambor se zaměřením na vitamín C, polyfenoly, antioxidanty. Obsahuje stručný popis jednotlivých zkoumaných odrůd. Součástí je také přehled metod používaných pro stanovení antioxidantů. V praktické části jsou pak výsledky laboratorních měření, které zahrnují obsahy jednotlivých látek a jejich změny v závislosti na odrůdě, době skladování a kuchyňské úpravě brambor. Bylo zjištěno, že jak odrůda, skladování, tak i kuchyňské úpravy ovlivňují obsah polyfenolů i antioxidační aktivitu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9325
Datum: 2009-05-25
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12435


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
konečná_2009_dp.pdfZablokované 2.235Mb PDF
konečná_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
konečná_2009_op.doc 46.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet