dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Zavadilová, Šárka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T15:36:29Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T15:36:29Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1002
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce bude zpracována formou literární rešerše. Popište enzym lysozym. Zaměřte se na jeho chemickou strukturu, přirozený výskyt a antimikrobní vlastnosti. Charakterizujte enzymy, včetně potravinářského hlediska. Uveďte další látky s antimikrobními vlastnostmi, popište inhibiční účinky vybraných látek na potravinářsky významné mikroorganismy. Zaměřte se na strukturu buňky mikroorganismů a mechanismy inhibice růstu antimikrobiálními látkami. |
cs |
dc.format |
53 s. |
cs |
dc.format.extent |
4487569 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
enzym
|
cs |
dc.subject |
lysozym
|
cs |
dc.subject |
bakterie
|
cs |
dc.subject |
inhibiční efekt antimikrobiálních látek
|
cs |
dc.subject |
enzyme
|
en |
dc.subject |
lysozym
|
en |
dc.subject |
bacteria
|
en |
dc.subject |
conservation
|
en |
dc.title |
Antimikrobiální účinky lysozymu |
cs |
dc.title.alternative |
The antimicrobial effect of lysozym |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2006-06-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work will be elaborated as a literary search. The enzyme lysozym will be described with focus on its chemical structure, natural occurrence and antimicrobial characteristics. In next parts will be characterized microorganisms which caused food spoilage with emphasis on potential pathogenic bacteria and their sensitivity to lysozym. The preservative effects of another substances will be described too. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2263
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
A |
|