Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy
Show full item record
No preview available
Title:
|
Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy |
Author: |
Valoušková, Silvie
|
Advisor: |
Mišurcová, Ladislava
|
Abstract:
|
Řasy díky svému nutričnímu složení a především, díky vysokému obsahu bílkovin, minerálních látek a vitamínů vystupují jako potencionální a alternativní zdroj ve výživě člověka. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení aminokyselin u sladkovodních a mořských řas. Současně byla změřena sušina, dusík a chlorofyl. Stanovení aminokyselin je založeno na hydrolýze a následné chromatografii. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10204
|
Date:
|
2008-08-05 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
5217
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account