Možnosti detekce kyseliny jablečné a vinné metodou HPLC

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti detekce kyseliny jablečné a vinné metodou HPLC

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti detekce kyseliny jablečné a vinné metodou HPLC
Author: Šestáková, Kristýna
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Organické kyseliny je možné detekovat několika různými metodami. Cílem práce bylo najít optimální podmínky pro stanovení kyseliny jablečné a vinné vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s elektrochemickou detekcí. V systému byly postupně použity dvě analytické kolony AscentisTM C18, Discovery C18 a čtyři mobilní fáze. Separace probíhala v režimu obrácených fází. Slabých výsledků bylo dosaženo při použití mobilní fáze redestilovaná voda (rH2O), metanol (Met-OH) a H3PO4 v poměru 0,5 : 99 : 0,5 a 0,05 mol.dm-3 KH2PO4 o pH 3 (fosfátový pufr). Pro detekci bude nutné používat napětí na elektrodách vyšší než 500 mV. V práci byly navrženy různé možnosti pro zlepšení separace a detekce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10520
Date: 2009-08-13
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: A 12695


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šestáková_2009_dp.pdf 1.412Mb PDF View/Open
šestáková_2009_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
šestáková_2009_op.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account