Mikrobiologická kontrola kvality nápojů
Show full item record
No preview available
Title:
|
Mikrobiologická kontrola kvality nápojů |
Author: |
Vodná, Martina
|
Advisor: |
Doležalová, Magda
|
Abstract:
|
Bakalářská práce se zabývá kladným i záporným vlivem mikroorganismů na různé druhy nápojů. Zatímco u vína a piva se mikroorganismy nevyskytují jen jako kontaminanty, ale jsou využívány k výrobě, u džusů a ledových čajů jsou původci nežádoucích změn a kažení. Příkladem je kvasinka rodu Saccharomyces, která je důležitá při výrobě piva a vína, ale ve výrobě ledových čajů a džusů je zodpovědná za nežádoucí změny. Z metod používaných ke stanovení mikrobiální kontaminace se v současnosti začínají zavádět kromě klasických očkovacích postupů i rychlotesty, které umožňují interpretaci výsledků do několika hodin. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10523
|
Date:
|
2009-05-28 |
Availability:
|
Pouze v rámci univerzity |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
12783
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account