dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Korcová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T10:04:49Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T10:04:49Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10985
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na využití organických kyselin v potravinářském průmyslu. Zabývá se obecnou charakteristikou vybraných organických kyselin, vymezuje způsoby po-užití organických kyselin jako potravinářských aditivních látek (konzervanty, antioxidanty, acidulanty a látky zvýrazňující chuť a vůni). Zaměřuje se na možné využití jednotlivých kyselin a jejich solí v mlékárenském a masném průmyslu. |
cs |
dc.format |
58 s. |
cs |
dc.format.extent |
889276 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
organické kyseliny
|
cs |
dc.subject |
potravinářský průmysl
|
cs |
dc.subject |
aditiva
|
cs |
dc.subject |
konzervanty
|
cs |
dc.subject |
antioxi-danty
|
cs |
dc.subject |
acidulanty
|
cs |
dc.subject |
látky zvýrazňující chuť a vůni
|
cs |
dc.subject |
mlékárenský průmysl
|
cs |
dc.subject |
masný průmysl
|
cs |
dc.subject |
organic acids
|
en |
dc.subject |
food industry
|
en |
dc.subject |
food additives
|
en |
dc.subject |
conservants
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
acidu-lants
|
en |
dc.subject |
the substances emphasizing the flavour and the taste
|
en |
dc.subject |
milk industry
|
en |
dc.subject |
meat-packing
|
en |
dc.title |
Využití organických kyselin v potravinářském průmyslu |
cs |
dc.title.alternative |
The usage of the organic acids in the food industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lazárková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2009-06-18 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the use of the organic acids in the food industry. It deals with the general characteristics of the organic acids chosen, it determines the different ways in which the organic acids are used as food additives (conservants, antioxidants, acidulants and the substances emphasizing the flavour and the taste). It concentrates on the possible use of the particular acids and their salts in the milk industry and in the meat-packing. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12967
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-20 |
|
utb.result.grade |
A |
|