Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže
Show full item record
No preview available
Title:
|
Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže |
Author: |
Klčovská, Pavlína
|
Advisor: |
Buňková, Leona
|
Abstract:
|
Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganizmů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů (tyraminu, histaminu, putrescinu, kadaverinu,spermidinu a sperminu) bakteriemi izolovanými z drůbeže pomocí skríningové metody a iontově výměnné chromatografie. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11022
|
Date:
|
2009-05-19 |
Availability:
|
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 19.05.2011
|
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
12702
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account