Nutriční hodnota a vlastnosti vybraných odrůd kdoulí
Show full item record
No preview available
Title:
|
Nutriční hodnota a vlastnosti vybraných odrůd kdoulí |
Author: |
Krejčí, Michaela
|
Advisor: |
Rop, Otakar
|
Abstract:
|
Ve své diplomové práci jsem se věnovala méně tradičnímu jádrovému ovoci - kdouloním (Cydonia oblonga Mill.). Celkem bylo analyzováno patnáct odrůd, které jsou soustředěny na pokusné ploše Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. U jednotlivých plodů bylo provedeno senzorické hodnocení, byla ověřena vhodnost pro přípravu džemů. Dále jsem se zabývala chemickými analýzami plodů a to obsahem sušiny, refraktometrické suši-ny, kyselin, pektinů, hrubé bílkoviny, fosforu, draslíku, vápníku, hořčíku a sodíku. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11034
|
Date:
|
2009-05-19 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
12546
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account