dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Krejčí, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T10:28:32Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T10:28:32Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11034
|
|
dc.description.abstract |
Ve své diplomové práci jsem se věnovala méně tradičnímu jádrovému ovoci - kdouloním (Cydonia oblonga Mill.). Celkem bylo analyzováno patnáct odrůd, které jsou soustředěny na pokusné ploše Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. U jednotlivých plodů bylo provedeno senzorické hodnocení, byla ověřena vhodnost pro přípravu džemů. Dále jsem se zabývala chemickými analýzami plodů a to obsahem sušiny, refraktometrické suši-ny, kyselin, pektinů, hrubé bílkoviny, fosforu, draslíku, vápníku, hořčíku a sodíku. |
cs |
dc.format |
63 s., 17 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
2193926 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Kdoule
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
nutriční hodnota
|
cs |
dc.subject |
minerální prvky
|
cs |
dc.subject |
Quince
|
en |
dc.subject |
sensory assessment
|
en |
dc.subject |
nutritive value
|
en |
dc.subject |
mineral elements
|
en |
dc.title |
Nutriční hodnota a vlastnosti vybraných odrůd kdoulí |
cs |
dc.title.alternative |
Nutritional value and characteristics of selected varieties of quince |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2009-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
In my diploma thesis I applied myself to a less traditional core fruit- quince (Cydonia ob-longa Mill). In total, fifteen types localized on Mendl University of Forestry and Aggie experimental area in Brno have been analyzed. A sensory assessment of individual fruits has been carried out and the applicability for jam production has been verified. Further I considered chemical analysis of the fruits and solids content, refract meter solids content, acid, pectin, gross protein, phosphorus, potassium, calcium, magnesium and sodium con-tent. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12546
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
A |
|