Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení
Show full item record
No preview available
Title:
|
Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení |
Author: |
Vančuříková, Jana
|
Advisor: |
Vaňátková, Zuzana
|
Abstract:
|
Cílem této práce byla izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení ze zakysané smetany, biojogutů a klobás. Dále se tato práce zaměřila na charakteristiku bakteriocinů a následné stanovení produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi. Identifikace izolovaných bakterií mléčného kvašení byla provedena z morfologického, fyziologického a biochemického hlediska a správnost byla následně ověřena sekvenací. Stanovení produkce bakteriocinů bylo provedeno metodou PCR a měřením optické denzity. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11512
|
Date:
|
2010-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
14587
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account