Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení

Show full item record

No preview available
Title: Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení
Author: Vančuříková, Jana
Advisor: Vaňátková, Zuzana
Abstract: Cílem této práce byla izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení ze zakysané smetany, biojogutů a klobás. Dále se tato práce zaměřila na charakteristiku bakteriocinů a následné stanovení produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi. Identifikace izolovaných bakterií mléčného kvašení byla provedena z morfologického, fyziologického a biochemického hlediska a správnost byla následně ověřena sekvenací. Stanovení produkce bakteriocinů bylo provedeno metodou PCR a měřením optické denzity.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11512
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 14587


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vančuříková_2010_dp.pdf 3.520Mb PDF View/Open
vančuříková_2010_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
vančuříková_2010_op.doc 38Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account