dc.contributor.advisor |
Lazárková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Eliášová, Eliška
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T05:15:54Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T05:15:54Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11950
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá významem vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně. Práce je rozčleněna do tří kapitol. V první kapitole je stručně objasněna technologie výroby červených a bílých vín. V druhé kapitole je popsáno chemické složení vína. Třetí kapitola je pak věnována polyfenolickým látkám, jejich příznivým účinkům, zejména antioxidačním a antimutagením. Hlavní část kapitoly popisuje rozdělení polyfenolických látek a charakterizuje nejdůležitější skupiny. Zvláštní pozornost je věnována katechinům, kvercetinu a resveratrolu. |
cs |
dc.format |
49 s. |
cs |
dc.format.extent |
1296649 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
polyfenolické látky
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
katechiny
|
cs |
dc.subject |
kvercetin
|
cs |
dc.subject |
resveratrol
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
polyphenolic compounds
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
catechines
|
en |
dc.subject |
quercetin
|
en |
dc.subject |
resveratrol
|
en |
dc.title |
Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně |
cs |
dc.title.alternative |
Importance of selected polyphenolic compounds in wine |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2010-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the importance of selected polyphenolic compounds contained in wine. The thesis is divided into three chapters. The first chapter briefly demonstrates the production technology of red and white wines. The second part describes chemical composition of wine. The third section is devoted to polyphenolic compounds, their positive effects, mainly antioxidant and antimutagenic. The main part of the last chapter describes division of the polyfenolic compounds and characterizes the most important groups. Special attention is paid to catechines, quercetin and resveratrol. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14942
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|