Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lazárková, Zuzana
dc.contributor.author Eliášová, Eliška
dc.date.accessioned 2010-07-19T05:15:54Z
dc.date.available 2010-07-19T05:15:54Z
dc.date.issued 2010-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11950
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá významem vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně. Práce je rozčleněna do tří kapitol. V první kapitole je stručně objasněna technologie výroby červených a bílých vín. V druhé kapitole je popsáno chemické složení vína. Třetí kapitola je pak věnována polyfenolickým látkám, jejich příznivým účinkům, zejména antioxidačním a antimutagením. Hlavní část kapitoly popisuje rozdělení polyfenolických látek a charakterizuje nejdůležitější skupiny. Zvláštní pozornost je věnována katechinům, kvercetinu a resveratrolu. cs
dc.format 49 s. cs
dc.format.extent 1296649 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject polyfenolické látky cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject katechiny cs
dc.subject kvercetin cs
dc.subject resveratrol cs
dc.subject wine en
dc.subject polyphenolic compounds en
dc.subject antioxidants en
dc.subject catechines en
dc.subject quercetin en
dc.subject resveratrol en
dc.title Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně cs
dc.title.alternative Importance of selected polyphenolic compounds in wine en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hanuštiak, Pavel
dc.date.accepted 2010-06-07
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the importance of selected polyphenolic compounds contained in wine. The thesis is divided into three chapters. The first chapter briefly demonstrates the production technology of red and white wines. The second part describes chemical composition of wine. The third section is devoted to polyphenolic compounds, their positive effects, mainly antioxidant and antimutagenic. The main part of the last chapter describes division of the polyfenolic compounds and characterizes the most important groups. Special attention is paid to catechines, quercetin and resveratrol. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14942
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
eliášová_2010_bp.pdf 1.236Mb PDF View/Open
eliášová_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
eliášová_2010_op.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account