Aminokyselinová skladba kulinářsky upravených bramborových hlíz

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aminokyselinová skladba kulinářsky upravených bramborových hlíz

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Křížková, Lenka
dc.date.accessioned 2010-07-19T05:43:43Z
dc.date.available 2010-07-19T05:43:43Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12003
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo ověřit, popř. doplnit stávající údaje o změnách aminokyseli-nové skladby bramborových hlíz před a po kulinářské úpravě (vaření). K porovnání a vlastnímu vyhodnocení změn aminokyselinového spektra bramborové hlízy byla použita odrůda Karin. Koncentrace aminokyselin byla vztažena k obsahu dusíku (N) syrových i vařených bramborových hlíz, hodnoty jsou vyjádřeny v g/16g N. cs
dc.format 40 s.,7 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 3817735 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bramborové hlízy cs
dc.subject Karin cs
dc.subject syrové cs
dc.subject vařené cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject g/16g N cs
dc.subject Potato tubers en
dc.subject Karin en
dc.subject raw en
dc.subject cooked en
dc.subject amino acids en
dc.subject g/16g N en
dc.title Aminokyselinová skladba kulinářsky upravených bramborových hlíz cs
dc.title.alternative Amino acid composition of potato tubers, prepared culinary en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Černá, Monika
dc.date.accepted 2010-06-01
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to evaluate changes in amino acid composition of potato tubers after culinary treatment (cooking). Was compared to amino acid composition of raw and prepared culinary-sky (cooked) potato. Potato tubers were evaluated by a variety Karin. Amino acid concentrations were correlated with nitrogen content (N) raw and cooked pota-to tubers, values are expressed vg/16g N. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14568
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
křížková_2010_dp.pdf 3.640Mb PDF View/Open
křížková_2010_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open
křížková_2010_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account