dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Smělý, Pavel
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T07:05:57Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T07:05:57Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12171
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá evropskými odrůdami dřínu. V teoretické části je tento ovocný druh popsán a obecně jsou uvedeny poznatky o peckovém ovoci. Cílem praktické části bylo stanovit sušinu, refraktometrickou sušinu, obsah organických kyselin a minerální látky u vybraných evropských odrůd dřínu. Výsledky byly porovnány s ostatními odrůdami peckovin. |
cs |
dc.format |
73 s., 6 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
5478051 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
dřín
|
cs |
dc.subject |
peckoviny
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
refraktometrická sušina
|
cs |
dc.subject |
pektinové látky
|
cs |
dc.subject |
organické kyseliny
|
cs |
dc.subject |
minerální látky
|
cs |
dc.subject |
cornelian cherry
|
en |
dc.subject |
stone fruit
|
en |
dc.subject |
dry matter
|
en |
dc.subject |
soluble solid content
|
en |
dc.subject |
pectins
|
en |
dc.subject |
organic acids
|
en |
dc.subject |
mineral elements
|
en |
dc.title |
Potravinářský význam evropských odrůd dřínu (Cornus mas). |
cs |
dc.title.alternative |
The food importance of European varieties of Cornelian cherry (Cornus mas). |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2010-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis deals with European cultivars of Cornelian cherry. This type of fruit is described in the theoretical part and in knowledge general there is listed a about stone fruit. The aim of the practical part was to determine the dry matter, soluble solid content, contents of titrable acidity and mineral substances of selected cultivars of Cornelian cherry. The results were compared with the other cultivars of stone fruit. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14580
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|