Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Holík, Radek
dc.date.accessioned 2010-07-19T09:25:40Z
dc.date.available 2010-07-19T09:25:40Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12415
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na fermentované masné výrobky s přídavkem prebiotik. Jejím cílem je charakterizovat chemické složení skopového masa, technologii výroby fermentova-ných masných výrobků a použitá probiotika a prebiotika. Dále pak popsat proces fermenta-ce a dynamiku růstu mikroorganismů v těchto výrobcích. V praktické části jsou popsány metody a výsledky provedené chemické a mikrobiální analýzy. Analýza byla provedena 2. den po výrobě, po fermentaci a měsíc po fermentaci. cs
dc.format 84 s., 4 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 4744931 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject skopové maso cs
dc.subject fermentace cs
dc.subject probiotika cs
dc.subject prebiotika cs
dc.subject sheep meat en
dc.subject fermentation en
dc.subject probiotics en
dc.subject prebiotics en
dc.title Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik cs
dc.title.alternative Fermented meat products made from mutton with prebiotics addition en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Šiška, Ladislav
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on fermented meat products with added prebiotics. Its aim is to cha-racterize the chemical composition of sheep meat, technology of production fermentate meat products and used probiotics and prebiotics. Then describe the fermentation process and growth dynamics of microorganisms in these products. The practical part describes the methods and results by chemical and microbial analysis. Analysis was carried out on the 2nd day after manufacture, after fermentation, and one month after fermentation. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14805
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
holík_2010_dp.pdf 4.525Mb PDF View/Open
holík_2010_vp.doc 54.5Kb Microsoft Word View/Open
holík_2010_op.doc 53.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account