Výskyt bakterií mléčného kvašení ve víně
Show full item record
No preview available
Title:
|
Výskyt bakterií mléčného kvašení ve víně |
Author: |
Lišková, Simona
|
Advisor: |
Buňková, Leona
|
Abstract:
|
Bakalářská práce se zabývá výskytem mikroorganismů ve víně a jejich vlivem na výslednou kvalitu produktu. Práce obsahuje také základní poznatky z hlediska výroby a složení vína. Důraz je však kladen na výskyt mikroorganismů ve víně (bakterie mléčného kvašení, bakterie octového kvašení, kvasinky a plísně), které se jednak uplatňují v technologii výro-by vín, ale které mohou mít negativní vliv na výsledný produkt. Největší část byla věnová-na bakteriím mléčného kvašení, které právě mohou mít pozitivní i negativní vliv při výrobě vína. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/12826
|
Date:
|
2010-05-25 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
14911
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account