dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Lišková, Simona
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T15:58:48Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T15:58:48Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-25 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12826
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá výskytem mikroorganismů ve víně a jejich vlivem na výslednou kvalitu produktu. Práce obsahuje také základní poznatky z hlediska výroby a složení vína. Důraz je však kladen na výskyt mikroorganismů ve víně (bakterie mléčného kvašení, bakterie octového kvašení, kvasinky a plísně), které se jednak uplatňují v technologii výro-by vín, ale které mohou mít negativní vliv na výsledný produkt. Největší část byla věnová-na bakteriím mléčného kvašení, které právě mohou mít pozitivní i negativní vliv při výrobě vína. |
cs |
dc.format |
52 s. |
cs |
dc.format.extent |
2431820 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
bakterie octového kvašení
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
plísně
|
cs |
dc.subject |
microorganisms
|
en |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
acetic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
yeasts
|
en |
dc.subject |
fungi
|
en |
dc.title |
Výskyt bakterií mléčného kvašení ve víně |
cs |
dc.title.alternative |
Occurrence lactic acid bacteria in wine |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2010-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work deals with appearance of microorganisms in wine and their influence on resulting product quality. The thesis also contains basic knowledge about production and com-position of wine, however, the accent is especially put on microorganisms attended in wine (lactic acid bacteria, acetic bacteria, yeasts and fungi) which can be applied in wine produ-cing technologies and which can also have negative influence on final product. Therefore, the biggest part is focused on lactic acid bacteria which can just have both positive and negative influence on wine production. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14911
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|