Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu |
Author: |
Šomanová, Magda
|
Advisor: |
Gál, Robert
|
Abstract:
|
Cílem práce bylo stanovení nutričních parametrů masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, celkového obsahu dusíkatých látek, extrakci tuku a stanovení textury. Vybrané druhy masa (pštrosí, perliččí a krůtí) byly zakoupeny na ekofarmě a skladovány v mrazícím zařízení při teplotě - 18°C. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem, pepsinem a kombinovanou metodou u vybraných druhů, a to v tepelně upraveném mase. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/12868
|
Date:
|
2010-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
15035
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account