dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Šomanová, Magda
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T16:27:58Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T16:27:58Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12868
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo stanovení nutričních parametrů masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, celkového obsahu dusíkatých látek, extrakci tuku a stanovení textury. Vybrané druhy masa (pštrosí, perliččí a krůtí) byly zakoupeny na ekofarmě a skladovány v mrazícím zařízení při teplotě - 18°C. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem, pepsinem a kombinovanou metodou u vybraných druhů, a to v tepelně upraveném mase. |
cs |
dc.format |
73 s. |
cs |
dc.format.extent |
1125780 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
maso
|
cs |
dc.subject |
nutriční charakteristika
|
cs |
dc.subject |
stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
pankreatin
|
cs |
dc.subject |
pepsin
|
cs |
dc.subject |
meat
|
en |
dc.subject |
nutrition characteristics
|
en |
dc.subject |
storage
|
en |
dc.subject |
digestibility
|
en |
dc.subject |
pankreatin
|
en |
dc.subject |
pepsin
|
en |
dc.title |
Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu |
cs |
dc.title.alternative |
Monitoring nutritional parameters ostrich, turkey and guinea meat in organic farming |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2010-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This study is focused on assessing the basic nutritive characteristics of meat, i.e. determination of the water kontent, the water-holding kapacity, total protein, fat extraction and texture profil of meat. Selected meat (ostrich, turkey and guineafowl) were purchased at an organic farm and stored in a freezer at -18°C. In addition, enzymatic hydrolysis by pancreatin, pepsin and the combined method of selected meat samples. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15035
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|