Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků
Show full item record
No preview available
Title:
|
Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků |
Author: |
Pirklová, Věra
|
Advisor: |
Tykvartová, Dagmar
|
Abstract:
|
Bakalářská práce pojednává o bakteriích mléčného kvašení, které jsou používány pro výrobu zakysaných mléčných výrobků. Charakterizuje nejčastěji používané rody mléčných bakterií a jejich vliv na změny složek mléka. Shrnuje účinky zakysaných výrobků na lidský organismus. Definuje pojem exopolysacharidy, jejich produkci a vliv na zakysané výrobky. Teoreticky popisuje výrobu zakysaných mléčných výrobků. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13583
|
Date:
|
2010-05-30 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
17199
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account