Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).

Show full item record

No preview available
Title: Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Author: Nováková, Adéla
Advisor: Grossmann, Miroslav
Abstract: Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního účinku JOHA HBS na vybraných kmenech bakterii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1383
Date: 2006-09-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 2185


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
nováková_2006_bp.pdf 4.810Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account