Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Show full item record
No preview available
Title:
|
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem). |
Author: |
Nováková, Adéla
|
Advisor: |
Grossmann, Miroslav
|
Abstract:
|
Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního účinku JOHA HBS na vybraných kmenech bakterii. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/1383
|
Date:
|
2006-09-04 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
2185
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account