Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Grossmann, Miroslav
|
|
dc.contributor.author |
Nováková, Adéla
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T17:59:18Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T17:59:18Z |
|
dc.date.issued |
2006-09-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1383
|
|
dc.description.abstract |
Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního účinku JOHA HBS na vybraných kmenech bakterii. |
cs |
dc.format |
|
cs |
dc.format.extent |
5044447 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
tavící sůl
|
cs |
dc.subject |
JOHA HBS
|
cs |
dc.subject |
aditiva
|
cs |
dc.subject |
fosforečnany
|
cs |
dc.subject |
antibakteriální účinek
|
cs |
dc.subject |
Escherichia coli
|
cs |
dc.subject |
Staphylococus aureus
|
cs |
dc.subject |
Mikrococus luteus
|
cs |
dc.subject |
Bacillus subtilis
|
cs |
dc.subject |
Bacillus cereus
|
cs |
dc.subject |
smelting salt
|
en |
dc.subject |
JOHA HBS
|
en |
dc.subject |
additive
|
en |
dc.subject |
phosphates
|
en |
dc.subject |
antibacterial effect
|
en |
dc.subject |
Escherichia coli
|
en |
dc.subject |
Staphylococus aureus
|
en |
dc.subject |
Mikrococus luteus
|
en |
dc.subject |
Bacillus subtilis
|
en |
dc.subject |
Bacillus cereus
|
en |
dc.title |
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem). |
cs |
dc.title.alternative |
Antibacterial effect of smelting salts HBS. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2006-09-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
With the view of improvement or adjustment chemical constitution and physiochemical feature to the food products carry the hod food additive. Among these matters lines also smelting salts that can help stabilize mixture albumins and oils in molten cheeses. Most often used smelting salts are phosphates soda lye, diphosphate and polyphosphate. This work is bent on smelting salt JOHA HBS. JOHA HBS is concerned verification antimicrobial activity on choice log bacteria. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2185
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
C |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account