dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Vinklárková, Květa
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T05:16:28Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T05:16:28Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13983
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá méně známými ovocnými druhy. V teoretické části je popsáno rozdělení ovoce. Dále se text zaměřuje na jádrové ovoce s důrazem na rod jeřáb (Sorbus) a jeho mezidruhové křížence. Cílem praktické části bylo stanovit sušinu, refraktometrickou sušinu, obsah organických kyselin a minerálních látek v 8 odrůdách jeřábu. Výsledky byly konfrontovány s hodnotami uváděnými v odborné literatuře. |
cs |
dc.format |
72 s., 12 s. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
2181374 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mezidruhový kříženec
|
cs |
dc.subject |
jeřáb
|
cs |
dc.subject |
jádrové ovoce
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
interspecies hybrid
|
en |
dc.subject |
rowan
|
en |
dc.subject |
pomaceous fruits
|
en |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.title |
Cemické charakteristiky druhů a odrůd jeřábu (Sorbus) |
cs |
dc.title.alternative |
The chemical characteristics of sorts and cultivars of rowan (Sorbus) |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis deals with less known fruit cultivars. The theoretical part describes the distribution of fruit. Furthermore, the text focuses on pomaceous fruit with emphasis on the genus rowan (Sorbus) and its interspecies hybrids. The aim of the practical part was to determine the dry matter, the soluble solid content and contents of organic acid and min-eral. The results were compared with values reported in the literature. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14544
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|