Cemické charakteristiky druhů a odrůd jeřábu (Sorbus)

DSpace Repository

Language: English čeština 

Cemické charakteristiky druhů a odrůd jeřábu (Sorbus)

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Vinklárková, Květa
dc.date.accessioned 2010-07-20T05:16:28Z
dc.date.available 2010-07-20T05:16:28Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13983
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá méně známými ovocnými druhy. V teoretické části je popsáno rozdělení ovoce. Dále se text zaměřuje na jádrové ovoce s důrazem na rod jeřáb (Sorbus) a jeho mezidruhové křížence. Cílem praktické části bylo stanovit sušinu, refraktometrickou sušinu, obsah organických kyselin a minerálních látek v 8 odrůdách jeřábu. Výsledky byly konfrontovány s hodnotami uváděnými v odborné literatuře. cs
dc.format 72 s., 12 s. příloh. cs
dc.format.extent 2181374 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mezidruhový kříženec cs
dc.subject jeřáb cs
dc.subject jádrové ovoce cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject interspecies hybrid en
dc.subject rowan en
dc.subject pomaceous fruits en
dc.subject chemical composition en
dc.title Cemické charakteristiky druhů a odrůd jeřábu (Sorbus) cs
dc.title.alternative The chemical characteristics of sorts and cultivars of rowan (Sorbus) en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated The diploma thesis deals with less known fruit cultivars. The theoretical part describes the distribution of fruit. Furthermore, the text focuses on pomaceous fruit with emphasis on the genus rowan (Sorbus) and its interspecies hybrids. The aim of the practical part was to determine the dry matter, the soluble solid content and contents of organic acid and min-eral. The results were compared with values reported in the literature. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14544
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
vinklárková_2010_dp.pdf 2.080Mb PDF View/Open
vinklárková_2010_vp.doc 34Kb Microsoft Word View/Open
vinklárková_2010_op.doc 33Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account