dc.contributor.advisor |
Mrázek, Josef
|
|
dc.contributor.author |
Chocholáč, Martin
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T06:55:10Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T06:55:10Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14168
|
|
dc.description.abstract |
Má bakalářská práce se věnuje změnám složek mléka při zrání plísňových sýrů. Je v ní uvedena historie plísňových sýrů, rozdělení plísňových sýrů a jejich výrobní postup, charakteristika ušlechtilých plísní uplatňující se při výrově a zrání. V práci jsou uvedeny také různé vady plísňových sýrů. Ušlechtilé plísně pomocí svých enzymů rozkládají složky mléka na mnoho produktů, které pak určují konzistenci, chuť a vůni plísňového sýra. V druhé části bakalářské práce je uveden sortiment plísňových sýrů na našem trhu. Z hlediska výzkumu vyplývá, že je dostatečná nabídka těchto sýrů. Převládají sýry s bílou plísní na povrchu. Je větší nabídka plísňových sýrů vyrobených v zahraničí, než v České republice. |
cs |
dc.format |
56 s. , 3 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
3126675 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sýr
|
cs |
dc.subject |
sýr s plísní na povrchu
|
cs |
dc.subject |
sýr s plísní uvnitř
|
cs |
dc.subject |
Penicillium camemberti
|
cs |
dc.subject |
Penicillium roqueforti
|
cs |
dc.subject |
Penicillium nalgiovensis
|
cs |
dc.subject |
Peniccilium caseicolum
|
cs |
dc.subject |
Camembert
|
cs |
dc.subject |
Hermelín
|
cs |
dc.subject |
Roquefort
|
cs |
dc.subject |
Niva
|
cs |
dc.subject |
Gorgonzola
|
cs |
dc.subject |
mléčný tuk
|
cs |
dc.subject |
lipolýza
|
cs |
dc.subject |
proteolýza
|
cs |
dc.subject |
methylketony
|
cs |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.subject |
cheese with mold on the surface
|
en |
dc.subject |
with the cheese inside the mold
|
en |
dc.subject |
Penicillium camembert
|
en |
dc.subject |
Penicillium roqueforti
|
en |
dc.subject |
Penicillium nalgiovensis
|
en |
dc.subject |
Peniccilium caseicolum
|
en |
dc.subject |
Camembert
|
en |
dc.subject |
Roquefort
|
en |
dc.subject |
Roquefort
|
en |
dc.subject |
Gorgonzola
|
en |
dc.subject |
milk fat
|
en |
dc.subject |
lipolysis
|
en |
dc.subject |
proteoly-sis
|
en |
dc.subject |
methylketony
|
en |
dc.title |
Biologické změny při zrání plísňových sýrů |
cs |
dc.title.alternative |
Biological changes during ripening of cheese mold |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pospíšil, Michal |
|
dc.date.accepted |
2010-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
My thesis deals with the changes in milk constituents during cheese ripening mold. It is indicated in the history of cheese mold, fungal distribution of cheeses and their manu-facturing process, characteristics of noble mold when applying offsetting and maturation. The paper also identifies various faults mold cheeses. Noble mold with its enzymes break down components of milk in many products, which determine texture, taste and smell of blue cheese. In the second part of this work is presented assortment of cheese mold in our market. In terms of research shows that a sufficient supply of cheese. Dominate cheeses with white mold on the surface. It offers more mold cheeses produced abroad than in the Czech Re-public. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
17198
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
C |
|