dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Hábová, Jitka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T07:49:54Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T07:49:54Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14277
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce vymezuje potraviny pro zvláštní výživu a jejich specifický význam ve výživě osob v různých nutričních situacích. Práce je zaměřena na potraviny bezlepkové. Popisuje onemocnění celiakie a základní principy bezlepkové diety. Cílem práce bylo se-stavit a srovnat jak nutričně, tak i ekonomicky jídelní lístky připravené pro zdravé jedince a osoby s celiakií. |
cs |
dc.format |
76 s., 13. příloh |
cs |
dc.format.extent |
3376981 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
potraviny pro zvláštní výživu
|
cs |
dc.subject |
celiakie
|
cs |
dc.subject |
lepek
|
cs |
dc.subject |
bezlepková dieta
|
cs |
dc.subject |
jídelní lístek
|
cs |
dc.subject |
nutriční hodnoty
|
cs |
dc.subject |
ekonomické vyhodnocení
|
cs |
dc.subject |
foodstuff designed for special nutrition
|
en |
dc.subject |
coeliac disease
|
en |
dc.subject |
gluten
|
en |
dc.subject |
gluten free diet
|
en |
dc.subject |
menu
|
en |
dc.subject |
nutritional values
|
en |
dc.subject |
economic evaluation
|
en |
dc.title |
Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích |
cs |
dc.title.alternative |
Usage of foodstuff designed for special nutrition during boarding of people in the various nutritional situations |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2010-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis specifies foodstuff designed for special nutrition and their particular importance in the nutrition of people in the various nutritional situations. The study is fo-cused on the gluten-free foodstuff. The thesis describes the coeliac disease and the basic principles of the gluten-free diet. The aim of the thesis was to compile and compare both nutritionally and economically menus prepared for healthy people and also for people suffering from coeliac disease. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15122
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|