Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce
Show full item record
No preview available
Title:
|
Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce |
Author: |
Slanicayová, Magdaléna
|
Advisor: |
Valášek, Pavel
|
Abstract:
|
Tato práce se zabývá potravinářskými barvivy. Cílem teoretické části je popsat fyzikální aspekty týkající se světla a barev. Teoretická část také popisuje přírodní a syntetická barviva používaná pro barvení potravin v souvislosti se současnou legislativou ČR a EU. Praktická část je vypracována pro potřeby společnosti Linea Nivnice, a.s. Zabývá se náhradou syntetických barviv (omezených současnou legislativou EU) barvivy přírodními. Následně je zkoumána barevná stálost přírodních barviv ve vybraných výrobcích z ovoce. Bylo také provedeno senzorické hodnocení dětské jahodové výživy u neškolených konzumentů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14805
|
Date:
|
2011-05-19 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
21591
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account