Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce

Show full item record

No preview available
Title: Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce
Author: Slanicayová, Magdaléna
Advisor: Valášek, Pavel
Abstract: Tato práce se zabývá potravinářskými barvivy. Cílem teoretické části je popsat fyzikální aspekty týkající se světla a barev. Teoretická část také popisuje přírodní a syntetická barviva používaná pro barvení potravin v souvislosti se současnou legislativou ČR a EU. Praktická část je vypracována pro potřeby společnosti Linea Nivnice, a.s. Zabývá se náhradou syntetických barviv (omezených současnou legislativou EU) barvivy přírodními. Následně je zkoumána barevná stálost přírodních barviv ve vybraných výrobcích z ovoce. Bylo také provedeno senzorické hodnocení dětské jahodové výživy u neškolených konzumentů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14805
Date: 2011-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 21591


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
slanicayová_2011_dp.pdf 4.325Mb PDF View/Open
slanicayová_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account