dc.contributor.advisor |
Nápravníková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Klimková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T02:32:48Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T02:32:48Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14901
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části práce jsem se zaměřila na význam masa pro člověka, rozdělení masných výrobků dle legislativy a podle technologického zpracování. Dále jsem popsala mikrobiologii masa a masných výrobků a v poslední části jsem rozepsala systém HACCP v potravinářství. Praktickou částí práce bylo mikrobiologické sledování 2 druhů tepelně opracovaných masných výrobků v průběhu jejich skladování. Během této doby skladovatelnosti jsem sledovala indikátorovou mikroflóru, která má vypovídají schopnosti, týkající se dodržení technologie výroby a její hygienické zajištění. Popsala jsem kritické kontrolní body v systému HACCP při výrobě těchto výrobků přímo od výrobce. |
cs |
dc.format |
77 s. |
cs |
dc.format.extent |
762578 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mikrobiologie
|
cs |
dc.subject |
maso
|
cs |
dc.subject |
masné výrobky
|
cs |
dc.subject |
HACCP
|
cs |
dc.subject |
mikrobiology
|
en |
dc.subject |
meat
|
en |
dc.subject |
meat products
|
en |
dc.subject |
HACCP
|
en |
dc.title |
Mikrobiologický obraz vybraných tepelně opracovaných masných výrobků během chladírenského skladování |
cs |
dc.title.alternative |
Microbiological Analysis of Chosen Heat-processed Meat Products during Cold Storage |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Holko, Ivan |
|
dc.date.accepted |
2011-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part, I focused on the importance of meat for humans, the distribution of meat products by legislation and by the technological process. Furthermore, I described the microbiology of meat and meat products and in the last part, I expanded the HACCP system in food. The practical part of the microbiological monitoring of two kinds of heat-treated meat products during storage. During this storage period, I watched the indicator microflora, which has the ability to speak in observance of its technology and hygienic ensure. I described the critical control points in the HACCP system in production of these products directly from the manufacturer. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
20076
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
C |
|