dc.contributor.advisor |
Kubovič, František
|
|
dc.contributor.author |
Žourková, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T03:39:42Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T03:39:42Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-26 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15016
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pivovarnictví v České republice a podrobněji mapuje minipivovary na území Zlínského kraje. Teoretická část v první kapitole popisuje historii pivovarnictví a historii minipivovarů v České republice. Druhá kapitola zahrnuje pivovarnictví ve Zlínském kraji, jeho historii a dále pak současnost. Ve třetí kapitole je popsána výroba piva v pivovarech a minipivovarech, popis surovin důležitých pro výrobu, samotná výroba, odlišnosti při výrobě a jsou zde také zmíněny nejběžnější druhy piv. Praktická část nás blíže seznamuje s minipivovary Zlínského kraje a to konkrétně s pivovary Černý orel, Zlínský švec, Rožnovský pivovar, BON, Balkán a Valášek. |
cs |
dc.format |
57 s. (72 357 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
5085764 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pivovarnictví
|
cs |
dc.subject |
pivovary
|
cs |
dc.subject |
minipivovary
|
cs |
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
výroba piva
|
cs |
dc.subject |
suroviny na výrobu
|
cs |
dc.subject |
druhy piv
|
cs |
dc.subject |
Černý orel
|
cs |
dc.subject |
Zlínský švec
|
cs |
dc.subject |
Rožnovský pivovar
|
cs |
dc.subject |
BON
|
cs |
dc.subject |
Balkán a Valášek
|
cs |
dc.subject |
brewing
|
en |
dc.subject |
brewery
|
en |
dc.subject |
mini-brewery
|
en |
dc.subject |
beer
|
en |
dc.subject |
beer production
|
en |
dc.subject |
materials for beer production
|
en |
dc.subject |
types of beer
|
en |
dc.subject |
Černý orel
|
en |
dc.subject |
Zlínský švec
|
en |
dc.subject |
Rožnovský pivovar
|
en |
dc.subject |
BON
|
en |
dc.subject |
Balkán and Valášek
|
en |
dc.title |
Minipivovary v České republice a jejich vliv na rozvoj cestovního ruchu ve Zlínském kraji |
cs |
dc.title.alternative |
Small Breweries in the Czech Republic and Their Influence on Tourism Development in the Zlin Region |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Grussová, Anna |
|
dc.date.accepted |
2011-06-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis explores state of brewing in Czech Republic and exploits more closely the mini-breweries in Zlín region. The theoretical part in Chapter 1 describes the history of brewing and mini-breweries in Czech Republic. The Chapter 2 includes brewing in Zlín region, its history and present. In Chapter 3, the beer production in breweries and mini-breweries is described including important raw materials, production itself and differences in productions. Chapter 3 also describes the major types of beer. The practical part explores the mini-breweries in Zlín region, namely the breweries Černý orel, Zlínský švec, Rožnovský pivovar, BON, Balkán and Valášek. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21826
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|