Metody detekce bílkovinných frakcí v mouce
Show full item record
No preview available
Title:
|
Metody detekce bílkovinných frakcí v mouce |
Author: |
Dvořák, Marek
|
Advisor: |
Halabalová, Věra
|
Abstract:
|
Bakalářská práce pojednává o významu pšeničných bílkovin v potravinářské technologii, jejich izolaci a frakcionaci různými metodami. Účelem analýzy je stanovení množství a složení bílkovin a také předpověď jejich technologické kvality. Nejpoužívanější metodou pro charakterizaci bílkovin je vysoko-účinná kapalinová chromatografie, která je založena na principu separace látek. Dalšími způsoby studia jsou např. elektroforéza a enzymová imunoanalýza na pevné fázi. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15105
|
Date:
|
2011-05-30 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
22704
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account