Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.
Show full item record
No preview available
Title:
|
Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. |
Author: |
Marholtová, Andrea
|
Advisor: |
Mokrejš, Pavel
|
Abstract:
|
Tato práce se zabývá modelováním podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. V teoretické části jsou popsány vedlejší bílkovinné produkty vznikající při zpracování masa a možnosti jejich využití, poté následuje charakteristika technologie želatin. V praktické části je zkoumána extrakce želatiny. Extrakce želatiny (hydrolyzátu) probíhá ve třech fázích technologického procesu. V první fázi extrakčního procesu je surový materiál předzpracován ve třech odlišných prostředích v kyselém, neutrálním a zásaditém. Druhý stupeň extrakce je proveden enzymovým opracováním materiálu. Ve třetím stupni extrakce jsou sledovány vybrané technologické podmínky (teplota, čas) na kvalitu připravených želatin (hydrolyzátu). Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Statgraphics. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15168
|
Date:
|
2011-05-16 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav inženýrství polymerů |
Discipline:
|
Technologie a management |
Grade for thesis and defense:
|
A
21923
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account