Organoleptická stabilita piva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Organoleptická stabilita piva

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rouchal, Michal
dc.contributor.author Balgová, Adéla
dc.date.accessioned 2012-03-09T09:30:58Z
dc.date.available 2012-03-09T09:30:58Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15487
dc.description.abstract Předložená bakalářská práce popisuje historii piva v Českých zemích od starověku až po současnost. Charakterizovány jsou suroviny používané při výrobě piva a technologický postup vedoucí k finálnímu produktu. Dále jsou uvedeny nejvýznamnější skupiny senzoricky aktivních látek piva a vybrané chemické reakce, k nimž dochází během stárnutí piva. V poslední části práce jsou popsány možnosti zvyšování senzorické stability piva. cs
dc.format 43 cs
dc.format.extent 2643513 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pivo cs
dc.subject pivovarské suroviny cs
dc.subject pivovarnictví cs
dc.subject senzorická stabilita piva cs
dc.subject stárnutí piva cs
dc.subject beer en
dc.subject brewing materials en
dc.subject brewing en
dc.subject sensory stability of beer en
dc.subject beer aging en
dc.title Organoleptická stabilita piva cs
dc.title.alternative Organoleptic stability of beer en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kimmel, Roman
dc.date.accepted 2011-06-16
dc.description.abstract-translated Presented bachelor thesis describes the history of beer in Czech lands from antiquity up to this day. The materials used during the beer production and technological process in the brewing are also characterised. The main part of this works represents the specification of the most significant groups of sensory active compounds as well as selected chemical reactions accompanying the beer aging. The last chapter describes the options for increas-ing the stability of beer. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22747
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
balgová_2011_bp.pdf 2.521Mb PDF View/Open
balgová_2011_vp.doc 101Kb Microsoft Word View/Open
balgová_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account