Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu |
Author: |
Válková, Petra
|
Advisor: |
Pachlová, Vendula
|
Abstract:
|
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na výrobu sýru eidamského typu, na biochemické změny během zrání a možné způsoby akcelerace během zrání. Pro praktickou část byl zrealizován zrací pokus eidamské cihly, kdy po 3 dnech zrání v běžném zracím sklepě s teplotou 10 ? 2 °C byla část výroby přemístěna do ?zrací komory?, kde po zbytek doby zrání sýry byly při teplotě 16 ? 1 °C. Byl proveden mikrobiální rozbor se zaměřením na mléčné bakterie, koliformní bakterie a celkové počty mezofilních bakterií. U sýra zrajícího při teplotě 16 ? 1 °C byly zaznamenány vyšší počty všech sledovaných mikroorganismů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15549
|
Date:
|
2011-05-27 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
21823
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account