Vliv teploty skladování na jakost pekárenského výrobku veka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv teploty skladování na jakost pekárenského výrobku veka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Láníčková, Monika
dc.date.accessioned 2012-03-09T11:51:37Z
dc.date.available 2012-03-09T11:51:37Z
dc.date.issued 2011-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15685
dc.description.abstract Cílem práce bylo sledování jakostních změn pekárenského výrobku VEKA v závislosti na teplotě skladování a vlivu dalších faktorů jako je surovina, přídatné látky a mikrobiální jakost finálního výrobku. U tohoto výrobku se projevují v průběhu skladování jednak senzorické nedostatky (vysýchání výrobku) zapříčiněné v podstatě retrogradací škrobu a mikrobiální nedostatky, jako důsledek mikrobiální kontaminace VEKY skladované v nevyhovujících prostorách. V experimentální části byl proveden skladovací pokus s vyrobenými produkty při dvou různých teplotách a sice 15°C a 25°C. Senzorické parametry pro hodnocení byly stanoveny dle podnikové normy a to vzhled, tvar, kůrka, povrch, střídka, chuť a vůně. Ze získaných výsledků vyplývá, že teplota skladování při 15°C zachovává typické senzorické vlastnosti pekárenského výrobku VEKA a při udržení zdravotní nezávadnosti produktu. cs
dc.format 64 s. cs
dc.format.extent 1045555 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Veka cs
dc.subject technologický postup výroby cs
dc.subject chemická a senzorická analýza cs
dc.subject French bread en
dc.subject technological making process en
dc.subject chemical and sensory analysis en
dc.title Vliv teploty skladování na jakost pekárenského výrobku veka cs
dc.title.alternative The Influence of Storage Temperature on the Quality of Baking Product French Bread en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Burešová, Iva
dc.date.accepted 2011-05-31
dc.description.abstract-translated The purpose of this work was an observation of the quality variation of baking product french bread depending on the storage temperature and the influence of other factors such as raw material, addition material and microbial quality of the final product. Within this product there is an appearance of lack of sensory (drying of the product) during the storage, that has been caused basically by starch retrogradation and microbial deficiencies as a result of microbial contamination of the french bread stored in an unsatisfactory place. In the experimental part was performed a storage test of products in two different temperatures (15°C and 25°C). Sensory parameters for evaluation were set according to business standard, and it was appearance, shape, crust, surface, crumb, taste and smell. The results show, that the storage temperature at 15°C conserves typical sensory properties of the baking product french bread and wholesomeness of the product. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21759
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
láníčková_2011_dp.pdf 1021.Kb PDF View/Open
láníčková_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
láníčková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account