Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté
Show full item record
No preview available
Title:
|
Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté |
Author: |
Kmentová, Kristýna
|
Advisor: |
Vojtíšková, Petra
|
Abstract:
|
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou, chemickým složením, zpracováním, využitím a zdravotními účinky rostliny pohanky seté. Praktická část je zaměřena na analýzu jednotlivých částí pohanky, jako kořen, stonek, listy a květ. Dále byly zkoumány pohankové výrobky (slupky, kroupa a mouka). U všech vzorků bylo provedeno stanovení obsahu vlhkosti, dusíkatých látek, tuku a škrobu dle metod uvedených v Nařízení Evropské komise č. 152/2009. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15873
|
Date:
|
2011-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
20156
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account