dc.contributor.advisor |
Vojtíšková, Petra
|
|
dc.contributor.author |
Kmentová, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T14:23:16Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T14:23:16Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15873
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou, chemickým složením, zpracováním, využitím a zdravotními účinky rostliny pohanky seté. Praktická část je zaměřena na analýzu jednotlivých částí pohanky, jako kořen, stonek, listy a květ. Dále byly zkoumány pohankové výrobky (slupky, kroupa a mouka). U všech vzorků bylo provedeno stanovení obsahu vlhkosti, dusíkatých látek, tuku a škrobu dle metod uvedených v Nařízení Evropské komise č. 152/2009. |
cs |
dc.format |
58 s. |
cs |
dc.format.extent |
4951874 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
pohanka
|
cs |
dc.subject |
analýzy
|
cs |
dc.subject |
zdravotní účinky
|
cs |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
buckwheat
|
en |
dc.subject |
analyses
|
en |
dc.subject |
ocurative effects
|
en |
dc.title |
Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté |
cs |
dc.title.alternative |
Nutritional Characteristics of Buckwheat |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2011-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis deals with a characterization, chemical composition, processing and utilization and health effects of common buckwheat. The practical part is focused on the analysis of individual parts of the buckwheat plant, for example a root, footstalk, leaves and inflorescence. Then the buckwheat products (peelings, groats and flour) were exam-ined. The content of the moisture, nitrogen substances, fat and starch was measured in all of the analysed samples, using the methods introduced in the Regulation of the European Commission no. 152/2009. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
20156
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|