Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna |
Author: |
Najbrtová, Michaela
|
Advisor: |
Burešová, Iva
|
Abstract:
|
Diplomová práce je zaměřena na změny technologické kvality pšeničného zrna vlivem mi-krostruktury pšeničného endospermu pomocí skenovacího elektronového mikroskopu. Te-oretická část charakterizuje pšenici, její strukturu a pěstování, dále pak složení škrobu. Také je zde blíže specifikován pšeničný endosperm a definována elektronová mikroskopie. Praktická část je zaměřena na měření škrobových granulí, podle fotografií pořízených ze skenovacího elektronového mikroskopu, s následným statistickým vyhodnocením vzájem-ných vazeb mezi charakteristikami mikrostruktury a parametry technologické kvality. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15886
|
Date:
|
2011-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
22633
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account