dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Najbrtová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T14:33:09Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T14:33:09Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15886
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na změny technologické kvality pšeničného zrna vlivem mi-krostruktury pšeničného endospermu pomocí skenovacího elektronového mikroskopu. Te-oretická část charakterizuje pšenici, její strukturu a pěstování, dále pak složení škrobu. Také je zde blíže specifikován pšeničný endosperm a definována elektronová mikroskopie. Praktická část je zaměřena na měření škrobových granulí, podle fotografií pořízených ze skenovacího elektronového mikroskopu, s následným statistickým vyhodnocením vzájem-ných vazeb mezi charakteristikami mikrostruktury a parametry technologické kvality. |
cs |
dc.format |
66 s. (11 283) |
cs |
dc.format.extent |
1108290 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Pšenice
|
cs |
dc.subject |
škrob
|
cs |
dc.subject |
endosperm
|
cs |
dc.subject |
technologická kvalita
|
cs |
dc.subject |
skenovací elektronový mikroskop
|
cs |
dc.subject |
Wheat
|
en |
dc.subject |
starch
|
en |
dc.subject |
endosperm
|
en |
dc.subject |
technological quality
|
en |
dc.subject |
scanning elektron microscope
|
en |
dc.title |
Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna |
cs |
dc.title.alternative |
Evaluation of the Effect of Wheat Endosperm Ultrastructure on Bread-making Quality of Wheat Grain |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2011-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on relationships between technological quality of wheat grain and wheat microstructure. The aim of the theoretical part is to characterize the wheat, its structure and cultivation, then the composition of starch. The details of the endosperm characteristics is included. The practical part is focused on the measurement of starch granules, according to photographs taken by a scanning electron microscope, followed by statistical analysis. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22633
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
C |
|