Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Najbrtová, Michaela
dc.date.accessioned 2012-03-09T14:33:09Z
dc.date.available 2012-03-09T14:33:09Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15886
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na změny technologické kvality pšeničného zrna vlivem mi-krostruktury pšeničného endospermu pomocí skenovacího elektronového mikroskopu. Te-oretická část charakterizuje pšenici, její strukturu a pěstování, dále pak složení škrobu. Také je zde blíže specifikován pšeničný endosperm a definována elektronová mikroskopie. Praktická část je zaměřena na měření škrobových granulí, podle fotografií pořízených ze skenovacího elektronového mikroskopu, s následným statistickým vyhodnocením vzájem-ných vazeb mezi charakteristikami mikrostruktury a parametry technologické kvality. cs
dc.format 66 s. (11 283) cs
dc.format.extent 1108290 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Pšenice cs
dc.subject škrob cs
dc.subject endosperm cs
dc.subject technologická kvalita cs
dc.subject skenovací elektronový mikroskop cs
dc.subject Wheat en
dc.subject starch en
dc.subject endosperm en
dc.subject technological quality en
dc.subject scanning elektron microscope en
dc.title Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna cs
dc.title.alternative Evaluation of the Effect of Wheat Endosperm Ultrastructure on Bread-making Quality of Wheat Grain en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Petra
dc.date.accepted 2011-06-06
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on relationships between technological quality of wheat grain and wheat microstructure. The aim of the theoretical part is to characterize the wheat, its structure and cultivation, then the composition of starch. The details of the endosperm characteristics is included. The practical part is focused on the measurement of starch granules, according to photographs taken by a scanning electron microscope, followed by statistical analysis. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22633
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
najbrtová_2011_dp.pdf 1.056Mb PDF View/Open
najbrtová_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
najbrtová_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account