dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Pospíšilová, Simona
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T00:09:52Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T00:09:52Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16604
|
|
dc.description.abstract |
Současná moderní společnost je vystavena mnoha rizikovým faktorům. K takovým fakto-rům patří také mykotoxiny a toxinogenní plísně. Větší význam se u nás přikládá pozdním toxickým účinkům, jako jsou karcinogenita, imunotoxicita a vývojová toxicita, k nimž do-chází přijímáním jednorázových nízkých dávek nebo opakovaných malých dávek z potra-vin. Je třeba co nejvíce chránit potraviny a krmiva před kontaminací plísněmi, proto je velmi důležité, aby potraviny byly správně skladovány v suchu a chladnu. |
cs |
dc.format |
43 |
cs |
dc.format.extent |
1510458 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
plísně
|
cs |
dc.subject |
mykotoxiny
|
cs |
dc.subject |
aflatoxin
|
cs |
dc.subject |
ochratoxin
|
cs |
dc.subject |
patulin
|
cs |
dc.subject |
alimentární intoxikace
|
cs |
dc.subject |
mycotoxins
|
en |
dc.subject |
aflatoxin
|
en |
dc.subject |
ochratoxin A
|
en |
dc.subject |
patulin
|
en |
dc.subject |
alimentary intoxication
|
en |
dc.title |
Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách |
cs |
dc.title.alternative |
Toxins and Secondary Metabolites of Fungi in Food |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležálková, Iva |
|
dc.date.accepted |
2011-06-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
The contemporary modern society is exposed to many risk factors. Such factors include mycotoxins and toxigenic fungi. A greater importance is put on the late toxic effects such as carcinogenicity, immunotoxicity and developmental toxicity occurring by taking single low doses or repeated small doses from foods. It is neceséry to protect foods and feed from mould, therefore it is very important to store the foods which are susceptible to mold in a cool dry place. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21915
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|