Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky
Show full item record
No preview available
Title:
|
Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky |
Author: |
Křížová, Markéta
|
Advisor: |
Kašpárková, Věra
|
Abstract:
|
Práce je zaměřena na přípravu mikroemulzí s olejovou fází tvořenou 1-monoacylglyceroly odvozenými od mastných kyselin s různou délkou řetězce v přítomnosti alkoholů jako ko-surfaktantů. Teoretická část se zabývá emulzemi a mikroemulzemi, jejich charakteristikou, vlastnostmi a metodami přípravy. Rovněž je zaměřena na stručný popis monoacylgylcerolů a jejich antimikrobních vlastností. Praktická část se věnuje přípravě stabilních mikroemulzí obsahujících 1-monoacylglyceroly a sleduje inhibiční účinky 1-monoacylglycerolů obsažených v mikroemulzích na vybrané potravinářsky významné bakterie. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/16646
|
Date:
|
2011-05-16 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
21757
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account