dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Matějková, Dagmar
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T04:27:49Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T04:27:49Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21604
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na laktoovovegetariánské stravování dětí a mládeže. Zabývá se legislativou, výživovými normami ve školním stravování, spotřebním košem a potřebami dětí a dospívající mládeže. Uvádí pozitiva a negativa laktoovovegetariánství u dětí. V práci jsou popsány důvody, které vedou strávníky k vegetariánství a pojednává o základních složkách lidské výživy a jejich zastoupení ve vegetariánské stravě. |
cs |
dc.format |
57 stran |
cs |
dc.format.extent |
6572687 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Vegetariánství
|
cs |
dc.subject |
laktoovovegetariánství
|
cs |
dc.subject |
výživa dětí a mládeže
|
cs |
dc.subject |
školní stravování
|
cs |
dc.subject |
spotřební koš
|
cs |
dc.subject |
Vegetarian diet
|
en |
dc.subject |
lakto-ovo-vegetarian diet
|
en |
dc.subject |
nutrition of children and youth
|
en |
dc.subject |
school catering
|
en |
dc.subject |
consumption bin
|
en |
dc.title |
Vegetariánské stravování ve výživě dětí a mládeže |
cs |
dc.title.alternative |
Vegetarian Diet in Nutrition of the Children and Youth |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sumczynski, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on the lacto?ovo?vegetarian diet of children and youth. It deals with legislation, nutritional standards in school catering, consumption bin and the needs of children and adolescents. It discusses the pros and cons of lacto-ovo-vegetarian children's diet. This work describes the reasons that lead the deners tu vegetarianism and discusses the basisc components of human nutrition and their representation in the vegetarian diet. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25694
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|